EN / SE / RU

// Turkiskaupan Liitto ry
// Turkis – aina muodissa
// Turkispukineen hoito
// Kuvagalleria
// Jäsenyritykset
// Yhteystiedot

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  


Turkiskaupan edunvalvontaa ja yhteistyötä — Sinun hyväksesi


Turkiskaupan Liitto ry. (Fur Finland) on suomalaisten turkiskauppaa harjoittavien yritysten etu- ja yhteistoimintajärjestö. Jäsenistömme edustaa turkispukineiden valmistusta ja muodistusta, vähittäis- ja tukkukauppaa, turkisnahkojen muokkausta ja nahkavälitystä.

Tehtävänämme on ajaa turkiskaupan yritysten etua toimimalla yhteistyössä lainsäätäjien, muiden yhteiskunnallisten vaikuttajien, median, oppilaitosten ja eri järjestöjen kanssa.

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  


Trusteeship and cooperation in fur trading — For You


Fur Trade Association (Turkiskaupan Liitto, Fur Finland) is the Finnish organization for promotion of interests and cooperation of the fur trading companies in Finland. Our members represent fur garment manufacturing and refashioning, retail and wholesale trading, fur dressing and leather supplying.

Our assignment is to act as a guardian for local fur trading business in cooperation with legislator and other social actors, media, educational institutions and other associations.

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  


Uutisia3.03.2016

Suomalaiset nuoret suunnittelijat edustamassa turkisosaamista REMIX finaalissa


Suomalainen suunnittelijaduo, Joona Rautiainen ja Anna Sarasoja, edustavat Suomea IFF:n REMIX 2016 kilpailussa Milanossa. Aalto School of Arts opiskelijat valittiin kilpailun kahdentoista finalistin joukkoon. IFF:n järjestämä ja Vogue Talentsin sekä MiFurin tukema kilpailu käydään Milanossa 3. maaliskuuta 2016.


.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  


Turkispukineen hoito

Aito turkis – helppo hoitaa, rakastaa hemmottelua


Käytä ja näytä!

Turkispukineen parasta hoitoa on käyttää sitä usein. Turkis on aito luonnontuote, joka nauttii ulkoilmasta ja kosteudesta - useimmat turkislaadut jopa räntäsateesta.

Lepuuta lempeästi!
Turkki ripustetaan tukevalle, oikein muotoillulle vaatepuulle. Näin sen paino jakautuu tasaisesti ja turkki välttyy painaumilta. Turkis läkähtyy liiasta lämmöstä, joten sitä ei tule säilyttää esim. lähellä patteria tai normaalia huoneenlämpöä lämpimämmässä paikassa.

Ravistele varovasti!
Älä kurista kastunutta turkkiasi tarttumalla sitä niskasta, vaan käännä turkin vuori itseesi päin, pane kädet kainaloista hihoihin ja ravista vasta sitten. Anna turkin kuivua itsestään vaatepuulla normaalissa huoneenlämmössä. Jos karva on litistynyt, ravistele turkista vielä kuivana. Mahdolliset painaumat oikenevat parhaiten pakkasella!

Tuuleta aika ajoin!
Pakkanen on turkiksen paras kaveri! Kun tuuletat turkistasi, älä kuitenkaan jätä sitä liian pitkäksi aikaa auringonvaloon; tumma turkis haalistuu ja vaalea kellastuu.

Hemmottele viileällä kesälomalla!
Paras tapa säilyttää turkispukineet kesän yli on luonnollisesti alan liike, jossa voit samalla sopia turkiksesi puhdistuksesta, korjauksesta tai muodistuksesta.

Kesä kotona?
Jos säilytät turkista kotona, pane se viileään, valolta suojattuun ja hyvin ilmastoituun paikkaan. (Vintti on kesällä liian kuuma ja kellari liian kostea.)

Paras turkiksen suojapeite on kangas: esimerkiksi vanhasta pussilakanasta saa tarpeeksi tilavan ja ilmavan säilytyspussin, kun varustat sen riittävällä määrällä ilmareikiä. Turkikseen ei saa käyttää koimyrkkyä tai vastaavaa!

Hyvä tietää!
Turkki päällä istuessasi nosta hieman turkin helmaa, avaa hakaset ja napit. Näin vältyt mahdollisilta repeytymiltä ja istumapusseilta. Olkalaukun hihna kuluttaa turkista, samoin esim. kovista materiaaleista tehdyt vyöt. Taskun venyvät ajan mittaan, jos niissä on liikaa tavaraa tai kun jatkuvasti pitää kädet taskussa.

Autossa keinokuituiset istuimet kuluttavat turkista, samoin turvavyö ja
istuinlämmitin. Taita turkin etukappaleen vuori turvavyötä vasten. Parhaiten turkki pysyy autossa kuosissaan, kun otat sen syliisi. Takkuuntunutta turkista voit kammata metallisella koirankammalla.

Keinokuituiset vaatteet sähköistyvät pakkasella. Sen estämiseksi sisä- tai kelsiturkin voi kevyesti pyyhkiä sisäpuolelta käyttämällä laimennetulla pyykinhuuhteluaineella kostutettua sientä. Vuoritettuja turkkeja ja takkeja varten on saatavissa sähköisyydenpoistoainetta, jota sumutetaan vuoriin.

Turkiksiin ei saa käyttää koimyrkkyä tai vastaavaa! Turkiksen kaunis ja luonnollinen kiilto kärsii myös esimerkiksi hiuslakasta ja hajuvesistä.

Turkki kannattaa puhdistuttaa säännöllisesti. Näin turkin pohjavilla saadaan puhtaaksi pölystä ja muusta mahdollisesta liasta. Peitinkarva nousee kauniisti esiin. Jos aiot itse puhdistaa turkkiasi, kysy ensin asiantuntijalta neuvoa! Pienetkin korjaustyöt kannattaa teettää välittömästi.

Arvoturkikset kannattaa aina vakuuttaa!